Bir seans ön görüşme dahil ortalama 1 buçuk veya 2 saat sürmektedir. Danışan ilk geldiğinde 15-20 dakika ön görüşme yapılır. Çalışmak istediği konu ile ilgili durum ve şimdiki yaşına kadar yaşadığı bazı durumlar konuşulur.
Danışanın özellikle üzerine çalışmak istediği konu keşfedilir. Çözmek istediği birden fazla konu varsa, danışanın isteğine göre öncelikli konu belirlenir.
Çok sık sorulan sorulardan biri de kaç seans gerektiğidir. Bunu söylemek mümkün değil çünkü kişiye, konuya göre değişir. Her kişinin dönüşüm süreci farklıdır. Aynı konuda bir danışanla, bir çalışmada sonuç alınırken, farklı bir danışanla birden fazla seansla sonuç alınabilir.
Danışan sorununun ne olduğunu tam anlayamadığı durumlarda bunları birlikte belirliyoruz.
Konu belirlendikten sonra kişi gözler kapalı hafif transa geçerek geçmiş yaşam regresyonu yapılıyorsa, geçmiş yaşam anılarını; şimdiki yaşam regresyonu ise şimdiki hayatının geçmiş anılarını hatırlamaya başlıyor. Burada hikayenin ne olduğu, gerçekten yaşanıp yaşanmadığı hiç önemli değil. Amaç şu an ki problemin kaynak duygusuna inmektir. Yani negatif duyguya ulaşmaktır. Bunu da kişinin anlattığı bilinçaltı hikayesi üzerinden çözmeye odaklanıyoruz.
Danışan şimdiki andaki tüm sesleri, danışmanın sesini duyuyor, aynı zamanda da gözler kapalı kendi bilinçaltından çıkan hikayesini anlatmaya başlıyor. Özel teknikler ile bu duygularla yüzleşmeye başlıyor danışan. Bu bir iş birliği çalışmasıdır danışan ve danışman arasında olan. Kişi çözmeye ne kadar hazır, bilinç atındaki negatif duygularla yüzleşmeye ne kadar hazır ise seans o kadar verimli geçer.
Seans bitiminde ise danışan tüm seansı hatırlıyor. Seansın süresi ortalama 2 saat sürmektedir. Kişi eğer çözmeye istekli ve kendi sorunları ile yüzleşmeye niyetliyse sonuç alabilmesi çok daha kolaylaşıyor.
Kontrolcü yapıya sahip kendisini kolayca bırakamayan, analatik düşünce yapısına sahip kişiler geçmiş anılarına geçiş yapmakta zorlanabiliyorlar. Bu yüzden danışanın terapistine güven duyması, sorunları içtenlikle çözmeye istekli olması çok önemlidir.
Seans bitiminde 10 dakika kadar seans değerlendirmesi yapılır.
Seans sonrası 7 ila 10 gün tamir fazıdır. Bundan dolayı seans sonrasında yorgunluk olması normaldir. Seansın oturma süreci kişiden kişiye değişen bir zamanı ve sindirme süreci vardır.
Ön görüşme, seans ve seans sonrası değerlendirme dahil olmak üzere, tüm çalışmada ses kaydı yapılmaktadır. Bu eğitim aldığımız okulun ve bağlı olduğumuz derneğin zorunluluğudur.Seanslarda gizlilik esas olup tüm ses kayıtları güvenli bir şekilde saklanmaktadır.